AAHD EENA 2021 KONFERANSINA KATILDI

Acil Afet Ambulans Hekimleri Derneği tarafından tarihinde yayınlandı

Merkezi Belçika Brüksel’de bulunan, EENA (Avrupa Acil Sağlık Hizmetleri Birliği)’nin, 6-8 Ekim 2021 tarihleri arasında düzenlediği “Avrupa Acil Sağlık Hizmetleri Konferans ve Fuarı”, Letonya’nın Riga kentinde yapıldı.

Avrupa Acil Sağlık Hizmetleri Birliği – (European Emergency Number Association–EENA) Başkanı Dr. Demetrios Pyrros’un yaptığı açılış konuşmasında; COVID-19 pandemisi sırasında Avrupa’nın dört bir yanından gelen acil hizmetlerde çalışan yetkililer, EENA’ nın Üstün Hizmet onur madalyasıyla ödüllendirildi.

Türkiye’den Acil Afet Ambulans Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Turhan Sofuoğlu’ da, Covid-19 pandemisi süresince verdiği hizmetlerin karşılığı olarak, Avrupa Acil Sağlık Hizmetleri Birliği – EENA’nın, “112 Üstün Hizmet Onur Madalyasıyla” ödüllendirildi.

Konferansın açılışına bir video ile katılan Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, sağlık çalışanlarının Avrupa ülkelerinde büyük bir özveri ile çalıştıklarına vurgu yaptı ve onlara minnet borçlu olduklarını söyleyerek teşekkür etti.

Konferansın 2. gününde AAHD Başkanı Dr. Turhan Sofuoğlu, Crisis Management Limited Direktörü ve Crisis Response Journal’ın Genel Yayın Yönetmeni Emily Hough’un moderatörlüğünde “Doğal Afetlerde Zorluklar, Teknolojiler ve Müdahaleler” konulu panelde sunum yaptı. Bu oturumda, Google ve ESRI firmalarının temsilcileri ile İtalya’nın Cenova İtfaiyesinden konuşmacılar ile birlikte yer alan Dr. Turhan Sofuoğlu, 2020 yılında İzmir’de yaşanan depremle ilgili “Kentsel Alanda Depreme Müdahale: Covid-19 Pandemisi ile birlikte Çifte Afet” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Katılımcıların çok ilgisini çeken bu sunum sonrası AAHD adına EENA Konferansına katılan Dr. Turhan Sofuoğlu ve Yönetim Kurulu üyesi Doç. Dr. Zeynep Sofuoğlu, derneğin yürüttüğü AB projelerini tanıtarak karşılıklı görüşmelerde bulundular.

Kategoriler: Haber

0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir