Barents Rescue Exercise 2015 Tatbikatında Yer Aldık

Acil Afet Ambulans Hekimleri Derneği tarafından tarihinde yayınlandı

Derneğimizin dahil olduğu SOTERIA ( Sosyal Medyanın Acil Durumlarda Kullanımı ) konulu 7. Çerçeve Avrupa Birliği Projesinin toplantısı Finlandiya’nın Lapland bölgesinde yapıldı. Proje toplantısı sırasında Finlandiya İçişleri, Dış İlişkiler Bakanlıkları ve Kriz Yönetim Merkezinin düzenlediği, Finlandiya, İsveç, Rusya, Norveç acil ekiplerinden 850 katılımcı ile gerçekleştirilen “Barents Rescue 2015 Exercise” eğitim ve tatbikatı gerçekleştirildi. SOTERIA Proje ekibi ve AAHD’ de bu tatbikat da yer aldı.

Tatbikatda ayni anda 4 farklı olaya 112 tek numaranın koordinasyonunda kurtarma, sağlık, polis ile hava ve su kurtarma ekipleri müdahalede bulundular. Altın madeninde kaza, otobüs ve tanker kazası (kimyasal olay), heyelan sonucu coklu araç kazası, şu baskını ve suda kurtarma olaylarına 4 farklı ülkenin ekipleri birlikte müdahale ettiler.

Derneğimiz 10 ülkeden 17 partner sürdürdüğü SOTERIA projesi kapsamında tatbikat sirasinda olay yerinden sosyal medya aracılığı ile koordinat, resim, mesaj ve video iletişiminde görev aldı.

Finlandiya’nın Lapland bölgesinde gerçekleştirilen ve Acil Ambulans Hekimleri Derneği’nin de Sosyal Medya üzerinden iletişimin sağlanması bölümünde görev aldığı 4 ülkenin (Finlandiya, İsveç,Norveç ve Rusya ) acil hizmet personelinin katılımıyla yapılan tatbikatın videosu…