2. Acil Hizmetlerde Yeni Nesil Teknolojiler Sempozyumu Tamamlandı

Acil Afet Ambulans Hekimleri Derneği tarafından tarihinde yayınlandı

Derneğimizin Dokuz Eylül Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü ile birlikte düzenlediği sempozyum da acil hizmetlerde gelecekte kullanılacak yeni teknolojiler örnekleri ile anlatıldı. Avrupa Acil Numarası Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüten Prof. Dr. Demetrios G. Pyrros yaptığı sunumda Avrupa’da 112 acil çağrı merkezlerinin son durumları ve kullanılan yazılımların güvenliği ile ilgili bilgiler verdi. Dernek Başkanımız Dr. Turhan Sofuoğlu ve AB projelerinden sorumlu Yönetim Kurulu üyemiz Dr. Zeynep Sofuoğlu, 112’nin gelişimi, AAHD’nin bugüne kadar yaptığı çalışmalar ve sürdürdüğümüz AB projeleri hakkında sunumlar yaptılar. DEÜ Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Vahap Tecim Endüstri 4.0’ın Acil Hizmetlere etkilerini anlattı. Sempozyum 112 Acil Sağlık Hizmetlerine katkı sağlayan hekimlere plaket verilmesi ile sonuçlandı.

30 Kasım tarihinde gerçekleştirilen sempozyumda 112 de eski yıllarda omuz omuza çalısan hekimler yine bir araya geldiler.

Sempozyum dan kimler geldi kimler geçti.. Bilimsel açıdan dolu dolu bir gündü. Bir yanda genç tıp ve paramedik öğrencileri bir yanda acil hizmetlerin tüm sektörlerinde çalışanlar, öbür yanda geçmişe bilgisi, tecrubesini ve vizyonunu koyanlar ile geçmişten geleceğe dostuk ve tecrübenin aktarımı..kaybettiklerimizin anılması.. kuşakların el sıkışması ve birbirlerini tanıması.. hepsi ama hepsi yaşandı.

30 Kasım 2017 tarihinde düzenlenen sempozyumda AAHD Başkanı Dr. Turhan Sofuoğlu 112 hizmetlerinde uzun yıllar çalıştıktan sonra en verimli çağlarında hayatlarını kaybeden İzmir 112 Danışman Hekimi Dr. Nil Gögen Özmen, Motosikletli 112 ekiplerinin kurucularından Dr. İsmet Kalkan ve Manisa 112-UMKE’nin unutulmaz insanı Dr. Bedri Bilge’nin isimlerini yaşatmak için onlarla birlikte çalışan sırasıyla İzmir 112 Başhekim Yardımcısı Dr. Kubilay Arslankeçecioğlu, Telsiz Sorumlusu Dursun Acunsöz ve Manisa UMKE’den Dr. Özdal Beşoğlu’ na birer plaket verdi. Her üçünün de mekanları cennet, ruhları şad olsun.

2. Acil Hizmetlerde Yeni Nesil Teknolojiler Sempozyumu’nda uzun yıllar özveri ile 112 hizmetlerinde hekim olarak çalışan ve bu görevlerinden ayrılanlara AAHD Başkanı Dr. Turhan Sofuoğlu tarafından Türkiye 112 Hizmetlerine verdikleri katkılar adına birer plaket verildi. Dr. Bora Kayser, Dr. Serpil Elmalıpınar, Dr. H. Fatih Albayrak, Dr. Haluk Agah, Dr. Suat Özçevikel ve Dr. Zeynel Akgün Acil Ambulans Hekimleri Derneği tarafından hazırlanan plaketlerini sahneye davet edilerek törenle aldılar.