4. ACİL HİZMETLERDE YENİ NESİL TEKNOLOJİLER SEMPOZYUMU

Acil Afet Ambulans Hekimleri Derneği tarafından tarihinde yayınlandı

Tınaztepe Üniversitesi Galen Hastanesi’nde 12-13 Aralık 2019 tarihleri arasında düzenlenen “4. Acil Hizmetlerde Yeni Nesil Teknolojiler Sempozyumu ve Çalıştayı” ülkemizin farklı şehirlerinden ve yurt dışından davetli katılımcılar ile son derece verimli bir şekilde sonuçlandı.

Sempozyumun açılışında Acil Ambulans Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Turhan Sofuoğlu ve Tınaztepe Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Bektur birer konuşma yaparak sempozyum ve çalıştayın ülkemiz sağlık sistemi yanında Avrupa’da ki hastane öncesi acil sağlık hizmetlerine getireceği yararlardan bahsederek iyi dileklerde bulundular.

Sempozyum programına göre sabah oturumunda Acıbadem Üniversitesi CASE, Siemens IT Solution ve HAVELSAN adına son derece ilginç ve öğretici sunumlar yapıldı. Öğleden sonraki oturumlarda Avrupa Ambulans Servislerinin son durumları, Acil Çağrı Merkezleri ve Ambulanslarda kullanılan yeni nesil teknolojiler konuşuldu. Son oturuma Atina’dan gelerek katılan EENA Başkanı Dr. Demetrios Pyrros Avrupa’da ki son gelişmeleri aktardı. Sempozyum son oturumu öncesinde Acil Ambulans Hekimleri Derneği ve Afet Araştırmaları Derneği arasında bir işbirliği protokolü imzalandı.

Sempozyumun ikinci günündeki Çalıştay’da oluşturulan 3 farklı çalışma gurubu, Ambulans Servislerinde organizasyon, İletişim Teknolojileri ve Personel, Araç, Ekipman konularında hazırladıkları sunumları yaparak AAHD tarafından sürdürülen AB projesi Iprocure Security (IPS) kapsamında bir rapor hazırladılar. Hazırlanan rapor Avrupa ve ülkemizdeki acil ambulans sisteminin boşlukları ve inovatif teknolojik ihtiyaçlarını belirlenmesini amaçlamaktaydı. Sempzoyumun kapanış oturumunda oturum başkanları ve sunum yapan konuşmacılara AAHD tarafından teşekkür belgeleri, katılımcılara katılım belgeleri verildi. Tınaztepe Galen Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan AKBULUT, AAHD Başkanı Dr. Turhan SOFUOĞLU’na bir plaket vererek teşekkür etti. Katılımcılar son değerlendirmeleri yaparak birlikte fotoğraf çektirerek bir sonraki yıl 5. Semzpozyum’da tekrar buluşmak üzere sözleştiler.